ΒΑΕΣ

Ιστοσελίδα του Βήματος Ανάπτυξης Εθνικής Στρατηγικής

Επικοινωνία: info@vaes.gr

ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Είναι θλιβερό και πολύ ανησυχητικό ότι τη στιγμή αυτή που όλα κρίνονται, η Ελλάδα δεν υπάρχει παρά μόνο ως οικόπεδο και αποικία, ως failed state, με μια Κυβέρνηση που βαυκαλίζεται ότι έχει ρόλο στο διεθνές γίγνεσθαι και μια Αντιπολίτευση εξίσου ανύπαρκτη, εξίσου διεφθαρμένη και υποτελή, ανίκανη να προσφέρει στον τόπο και στο λαό όραμα και προοπτική. Σύρονται άβουλες και μοιραίες από το παρωχημένο δόγμα  του «ανήκομεν εις την Δύσιν», που τόσα δεινά έχει προκαλέσει στην Ελλάδα και τον Ελληνισμό, και στο Ουκρανικό.

Αποτελεί αποκορύφωμα της υποτέλειας και του ραγιαδισμού η στάση της κυβέρνησης στο Ουκρανικό, όπου δεν φτάνει που καταδικάσαμε τη Ρωσική εισβολή, δίχως καν να ψελλίσουμε λέξη για την Κύπρο, και επιβάλλαμε κυρώσεις, που πλήττουν ασφαλώς πολύ περισσότερο τη χώρα μας παρά τη Ρωσία, αλλά ως αθεράπευτα «καλά παιδιά» σπεύσαμε να στείλουμε στην Ουκρανία καλάσνικοφ και άλλα οπλικά συστήματα , τα οποία δεν περισσεύουν για την άμυνα της Χώρας, τη στιγμή μάλιστα που η επιθετικότητα της Τουρκίας απέναντί μας κλιμακώνεται.  Μια πατριωτική Κυβέρνηση θα μπορούσε τουλάχιστον να απαιτήσει την διακοπή της υποβοήθησης της Τουρκικής παραγωγής ΜΕΑ και άλλων όπλων από την Ουκρανία, πριν προβούμε σε οποιαδήποτε συμπαράσταση προς αυτήν πλην της ανθρωπιστικής βοήθειας.  

Και ενώ εμείς στρέφουμε άνευ συμφέροντος εναντίον μας τη Ρωσία, καθιστάμενοι μέρος του προβλήματος, η Τουρκία, παίζοντας πάντα το ρόλο του «επιτήδειου ουδέτερου», αναβαθμίζεται αποκομίζοντας πολιτικά και οικονομικά οφέλη και από τις δύο πλευρές και αναδεικνύεται ως μεσολαβητής και ειρηνοποιός! Και είναι αυτή ακριβώς τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός επιλέγει ή ακολουθεί εντολές  για να συναντήσει τον Ερντογάν στην έδρα του και να δώσει την ευκαιρία στην Τουρκία να θέσει “όλα τα θέματα” της δικής της ατζέντας.

Ο Ελληνικός Λαός αλλά και ολόκληρος ο Ελληνισμός είναι βαθύτατα τραυματισμένος και προδομένος από τις πολιτικές του ηγεσίες διαχρονικά αλλά το κακό έχει παραγίνει από το 2010 μέχρι σήμερα. Μετά την προδοσία των μνημονίων, το ‘θεσμικό πραξικόπημα’ του 2015, την προδοσία των Πρεσπών, το ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας, την εθνοτική  μας αλλοίωση με την παραμονή και αύξησή του αριθμού των παράνομων  μεταναστών, την υπό-χρηματοδότηση των ΕΔ, την υποβάθμιση της αμυντικής μας βιομηχανίας, την αφυλοποίηση μας ακόμη και στο δημοτικό σχολείο, την τεχνολογική μας υστέρηση και την αυταρχική διαχείριση της πανδημίας πρέπει επιτέλους  να αντιδράσουν ενωμένοι οι πατριώτες Έλληνες.

Η στάση όλων  σχεδόν των κοινοβουλευτικών κομμάτων απέναντι στον πόλεμο και όλα τα άλλα κρίσιμα θέματα αναδεικνύει περίτρανα όχι απλά την ανεπάρκειά τους αλλά και την βλαπτικότητά τους.

Τελικώς  δεν έχουμε να κάνουμε μόνον’ με ζητήματα δικαιωμάτων, δημοκρατίας και ευημερίας αλλά ακόμη και με την εθνική ασφάλεια και εδαφική ακεραιότητα της Χώρας ή και την ίδια την ύπαρξή της’ Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, καλούμαστε όλοι, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, να επιστρατεύσουμε το ένστικτο αυτοσυντήρησης, υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του Λόγου και της αγάπης προς την Πατρίδα, όχι ως αφηρημένης έννοιας αλλά ως τόπου και ως έθνους, προς τα παιδιά μας και τους γονείς μας, να αναλάβουμε επιτέλους τις ευθύνες που μας αναλογούν για να προσφέρουμε το κατά δύναμιν.

Με πνεύμα αυταπάρνησης, αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, με πίστη στην Πατρίδα και αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές μας , αλλά πάνω απ’ όλα με σύνεση και Αγάπη για τον Ελληνισμό , να συνέλθουμε και να πράξουμε τα δέοντα για να ξανακάνουμε το θαύμα, όπως τόσες φορές στο παρελθόν. Αλλά απαραιτήτως να εργασθούμε για την επίτευξη όλων αυτών με ενωμένο τον Ελληνικό Λαό.

Ι.Γ.Μ  11/3/2022 και ΙΚ 15/3/2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *